LENKA FILIPOVÁ a jej hostia

LENKA FILIPOVÁ  a jej hostia

Do Veľkého Krtíša opäť zavíta populárna česká speváčka, šansoniérka, hudobná skladateľka, textárka a gitaristka Lenka Filipová.

Študovala na Pražskom konzervatóriu a potom na Medzinárodnej hudobnej akadémii v Paríži odbor klasická gitara. Doteraz vydavala 10 albumov, 4 klasické gitarové, 3 výberové albumy Best of a akustické DVD LIVE. Mnohé z nich boli ocenené ako zlaté alebo platinové.

Koncertovala vo všetkých krajinách Európy, v Japonsku, USA, Austrálii a Kanade. Na gitarovom festivale v Nizozemských Antilách získala Grand Prix a v roku 1997 českú Cenu Grammy. Má za sebou dve koncertné turnés Francisem Cabrelem. Hovorí plynulo rusky, francúzsky a anglicky.

Lenka Filipová je na českej a slovenskej kultúrnej scéne značkou hudobnej kvality, úspechu, ale i neobyčajnej ľudskej skromnosti.

Koncerty plné emócií, virtuóznych muzikantských výkonov, komunikácie s publikom, celá rada hitov a nekonečná energia posúva Lenku Filipovú stále vyššie medzi elitu českých a slovenských umelcov. Právom patrí medzi najžiadanejších interpretov súčasnosti.

V deň koncertu sa vstupné zvyšuje na 17 Eur.

Dĺžka podujatia: 120 minút
Dátum lokálnej premiéry: 31. máj 2016

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.